Слаб имунитет след COVID 19? Тези 3 билки ще променят това!

Имунната система е онази сила, която ни предпазва от нежелани болести и навлизането на вредители и инфекции. Колкото по-силен е имунитетът ни, толкова по-рядко ще боледуваме. 

В тази статия откриваме 5 лесни стъпки в това да подкрепиш имунната си система по естествен път. Прочети повече тук

През последните две години станахме обект на изключително силните варианти и бързите разпространения на COVID 19. Голям процент от населението на тази Земя се сблъска пряко с инфекцията. Някои имаха и имат щастието да преминават през вируса по възможно най-лекия и безобиден начин. Други обаче - не. Много по-голям процент от заболелите изкараха вируса по изключително тежък начин. А немалка част от тях не успяха да се преборят с инфекцията. 

Имунната система - мощният враг на COVID. Със сигурност можем да потвърдим, че имунитетът е враг номер 1 на вирусните инфекции, които нахлуват в тялото ни. И ако си от тези, които лесно са преминали през вируса, е време да покажеш своето “БЛАГОДАРЯ” на организма. Как да го направиш? Ние имаме няколко изцяло натурални идеи. Продължавай да четеш… 

3 билки за здрав и силен имунитет

Бял равнец - ползи и любопитни факти

Растението съдържа етерично масло, съставено от проазулен, пинен, борнеол, туйон, цинеол и кариофилен. Допълнителни съставки, които са по-малко познати, са - ахилеин, ахилетин, естери на изовалериановата и мравчената киселини.

Белият равнец действа възбуждащо на апетита и засилва стомашната секреция. По този начин подобрява храносмилането и действа активно в борбата със стомашен дискомфорт, подуване на корема, газове и диария. 

Билката засилва съсирването на кръвта. Това подпомага кръвоспиращото действие при наличието на хемороиди, кръвоизливи, кръвотечение от носа. 

Усилва съкращенията на маточната мускулатура. 

Растението има противовъзпалително и противовирусно действие, а това подпомага имунната система. Може да се използва при възпалени венци, зъбобол и външи рани. Подобрява функциите на черния дроб (както и други горчиви на вкус билки). 

Допълнителни ползи от приема на билката бял равнец - може да се използва при треска, настинка и сенна хрема. Регулира кръвната захар, също като други горчиви билки и действа диуретично. Намалява симптомите на безпокойство и депресия и по този начин подобрява съня. Има някои начални изследвания, показващи подобряване на неврологични дегенеративни състояния.

Хмел - ползи и любопитни факти

Билката хмел съдържа валерианова и изовалерианова киселини, етерично масло, състоящо се от лупаренол, хумулен, лупарон, мирцен, лупарол. В състава си съдържа и мазнини, флавоноиди (кемпферол, кверцетин, рутин), смоли, танини, восъци, фитоестрогени и ксантохумол. 

Растението е високо ефективно като антиоксидант и предпазва кожата от действието на слънцето.

Има нервоуспокоително, болкоуспокоително и противовъзпалително действие. 

Една от силните му функции е, че подобрява апетита и храносмилането. Хмелът е добър диуретинк. Това го прави подходяща билка при възпаления на отделителната система и при песъчинки в бъбреците и пикочния мехур. 

Действа при възпаления на простатата и болезнена менструация. Има силно антибактериално, антигъбично и антивирусно действие. И нещо повече - хмелът е естествен антибиотик.

Потиска разрушаването на съединителната тъкан. Има външно действие против акне и подпомага по-бързото заздравяване на рани. 

Ето и нещо любопитно, което може би не знаеш за билката хмел: тя е чудесно сънотворно средство, което се използва дори в ароматерапията. Може да се приема от жени при недостатъчен синтез на полови хормони в периодите на менопаузата и след това.  

Босилек - полезни и любопитни факти

Босилекът е тревисто растение от семейство Устоцветни, което се използва широко в кулинарията. 

Билката съдържа етерично масло, съставено от евгенол, линалоол, цинеол, пинен, оцимен, сапонини, танини и много витамини. 

Благодарение на своите противовъзпалителни, имуномодулиращи и антиоксидантни ефекти босилекът е растение, използано от край време в медицината.

Основно се препоръчва при заболявания на дихателните пътища като кашлица, възпалено гърло, астма (включително алергична), пневмония, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), белодробна фиброза и рак на белия дроб. Разширява и успокоява бронхите. 

Външно може да се използва при рани, акне, екзема, циреи, псориазис и обриви. Билката действа отлично при стомашно-чревни разстройства, болки и дори при колики.

Босилекът има ползи при сърдечно-съдови заболявания, неврокогнитивни разстройства и метаболитни нарушения. Има свойствата да успокоява болката. Действа силно против умора и депресия. 

Какво трябва да знаеш за поддържането на имунитета?

Начинът на живот, който имаш, също е от значение за състоянието на имунната система. Работата на имунитета е съвкупна от няколко важни фактора. Ето кои са те:

  • балансирано хранене
  • прием на достатъчно количество течности 
  • спортна активност
  • отлична хигиена
  • отказване от вредни навици
  • достатъчно сън

  • Макар и да звучат банално и добре познати - всички тези точки са ключ към силен имунитет. Борбата с различните патогени, които навлизат в тялото, е трудна и имунната система не винаги успява да се справи с тях. Нашата грижа за имунитета е от значение. А здравето - е най-важно. 

    Помисли за своето още сега. Подари на организма си силен имунитет с помощта на Immune Protect. Този продукт от Herba Divina съдържа изцяло натурални билкови екстракти. Произведен е в България и има отлични качества и предимства в борбата за здрава и силна имунна система. 

    Научи повече за всички билки и екстракти, които се съдържат в състава на натуралната билкова тинктура Immune Protect

    🍃 бял равнец

    🍃 хмел – шишарки

    🍃 коприва – стрък

    🍃 маслина – листа

    А можеш да закупиш билковия продукт на цена от 38,00 лв.