5 уникални факта за имунната система

Имунната система е основният защитник на нашия организъм. Това е една сложна мрежа от клетки и процеси. Силната имунна система гарантира здраве и осигурява бариера срещу нахлуването на микроби, бактерии и различни по вид инфекции. 

Една от основните задачи на имунната система е да съхранява части от всеки един микроб, който някога е навлязъл в организма. Благодарение на това - имунитетът разпозната вредителя. С бърза и навременна реакция се опитва да го отстрани и да ни запази здрави, жизнени и активни.  

Имунната система се състои от бели кръвни клетки, антитела, лимфна система, далак, тимус и костен мозък. Всички те неуморно се грижат за нашето отлично състояние. 

Силната имунна система е от изключителна важност. Все по-често организмите ни се сблъскват със замърсената среда, в която живеем. Микробите са навсякъде около нас. Навременната грижа е от значение за имунитета.

А знаеш ли, че билките могат естествено да подкрепят имунната система? Този продукт го доказва: Immune Protect

Ето 5 интересни факта за имунната система:

Белите кръвни клетки са от значение за работата на имунната система

Белите кръвни клетки имат основна роля за работата на имунитета. Те разпознават патогените и дават сигнал на тялото да започне борбата срещу микробите, постъпили в организма. Лимфоцитите например помагат на тялото да запомни вече познати на организма патогени и да се пребори с тях възможно най-бързо. 

Имунната система причинява алергични реакции

Редица проучвания са правени относно въпроса дали имунната система причинява появата на алергични реакции. Любопитно е, че при появата на дадена алергична реакция - това може да не е причинено от алергена. Имунната система погрешного отчита като опасен патоген, след което се появява и алергичната реакция, към която сме предразположени.

Стресът гарантирано причинява спад на имунитета 

Стресът вреди не само на имунитета обаче. Увеличените нива на безпокойство все по-често са проблем в средата, в която живеем. Стресът предизвиква производството на кортизол в тялото. А това, от своя страна, е вредно за състоянието на имунната система. Има много начини за справяне със стресовите ситуации. И е важно навреме да вземем мерки за това. 

Реакциите на имунната система

Признаците на заболявания често са резултат от работата на имунната система. Някои симптоми се появяват, защото имунната система е активирала своите собствени полезни клетки, борещи се именно с неприятелите. 

Температурата е ясен признак за борба с инфекциите

Знаеш ли, че вдигането на температура всъщност означава, че организмът се бори усилено с навлезлите в тялото инфекции? С повишаването на температурата тялото ни се опитва да унищожи микробите. И още нещо любопитно - температурата подобрява метаболизма и увеличава синтеза на белите кръвни телца.

Грижиш ли се правилно за имунитета си?

И още веднъж те подсещаме колко важна е навременната грижа за имунната система. Един от най-търсените продукти в Herba Divina през последната година е Immune Protect. Билковата тинктура се бори с инфекциите и предпазва организма от развиването на болести.

Запознай се с всичко важно за продукта тук.