За любовта между живота, билките и храната

Тяхно величество - билките. Какво е значението им в ежедневието ни и могат ли да променят здравословното ни състояние, начина ни на хранене и живот? 

От дълбока билките са истинско богатство. Древните народи са почитали билките, а билколечението е бил единственият метод за оцеляване. Връзката между природата, храната и начинът на живот са силно взаимосвързани. Чрез дивите растения привличаме здравето, хармонията и благосъстоянието, от които се нуждаем. И независимо от начина, по който изберем да приемаме билките, организмът ни мигновено ще усвои максимума от тяхната сила.

💚 Любов към организма

Грижата за собственото тяло и връзката, която изграждаме с него, са първите стъпки за подобряване качеството на живот. Енергия и обич към всичко, което ни заобикаля - най-добрата рецепта за хармония.

Ето и няколко бързи севета

1. Давайте старт на деня си колкото се може по-рано. Ранното ставане гарантира повече енергия в ежедневието. А след като се събидите, изключително полезно е да е да практикувате бързи стречинг упражнения. Разтягането ще подготвя тялото за динамиката през деня. 

2. Закусвайте! Разбира се, всеки организъм има различни предпочитания, но богатата на полезни хранителни продукти закуска бързо доставя своите ползи през деня. 

3. Не допускайте лошата енергия. Бъдете причината негативната енергия в заобикалящата среда да се превърне в позитивна. 

♻️ Връзка с природата 

Природата е богатството, което имаме. Колкото по-рано всеки един от нас успее да изгради връзка с дивото, толкова по-качествено и смислено ще живее. Природата е лечител и има силата да променя. 

В забързаното ежедневие обаче все по-често забравяме за естествената връзка между човека и природата. Не изпитваме необходимост да се създаваме контакт с дивото, да дишаме чистия въздух, да берем билките...

Доказано е обаче, че дори няколко минути, прекарани сред природата, са напълно достатъчни, за да увеличим имунитета си, да подобрим душевното си здравословно състояние и да премахнем стреса, натрупан в ежедневието.  

Нашият съвет е - прекарвайте колкото се може повече време сред пъстротата на природата. Приемайте големи дози от нейната сила всеки ден. 

🌿 Билките и храната 

Билките са здраве, енергия и живот. Като чудесен източник на витамини и минерали билките са начинът да подобрим здравословното си състояние. 

🌳 Пролетта е майка на най-издръжливите растения в природата. С наближаването на този благоуханен сезон е добре да познаваме дивите растения, които мощно могат да увеличат имунитета, общото ни състояние и, разбира се, вкуса на трапезата.

Кои са билките, които ще направят пролетта повече от специална, вкусна и полезна? 

Коприва - едно от най-често срещаните растения сред природата. Богата на белтъчини, минерали, витамини и редица полезни вещества като Омега-3 мастни киселини например, копривата е една от най-предпочитаните диворастящи растения. Подходяща е за приготвянето на питателни ястия, полезни напитки и отвари, действащи отлично на косата, състоянието на сърцето и кожата.

Глухарче - растението е с изключително ценни хранителни ползи. Богато е на витамини, желязо, калий и фосфор. Консумирани в началото на пролетта, листата на глухарчето допринасят с множество полезни свойства. Вариантите за прием на глухарче са много. С горчивите части на глухарчето можете да приготвите вкусни салати, сокове и полезни смутита. Приемът му ще даде тонус, енергия на тялото, ума и сетивата. А знаете ли, че от цветове на глухарчето могат да се приготвят неустоимо вкусни сладка и мед? 

Хвощ - силният имуностимулант! Растението съдържа множество минерали и витамини, които подпомагат действието и здравето на организма. Полският хвощ намира приложение, както в кулинарията, така и в козметиката. Редица козметични продукти, укрепващи косата и ноктите, са приготвени именно от хвощ. Билката е чудесна добавка и към салати, супи и вкусни ястия.

Билките са природният дар, който ни заобикаля. Опознавайки силата и богатствата на природата, опознаваме себе си.

Продуктите на Herba Divina съдържат изцяло билкови съставки. Разгледайте всички капсули и тинктури тук