Здрава кожа в няколко стъпки

Забелязваш ли фини линии и бръчки, тъмни петна, отпуснатост и сухота? Това са признаците на стареене на кожата. Независимо от възрастта всеки мечтае за здрава и красива кожа. А грижата за нея е от значение за това как изглежда и, разбира се, за това как се чувстваме. 

Типовете стареене на кожата са два и са познати като хронологично, което е свързано изцяло с естествените процеси на организма, както и екологично - обвързано с околната среда, в която живеем. Как да различим двата типа стареене? И можем ли да се погрижим превантивно за здравата и красива кожа?

С напредването на възрастта напълно нормално е да забелязваме промени в кожата. Хронологичното стареене на кожата представялва естествени промени, които включват загуба на колаген и мазнини например. Липсата им следователно води до хормонални промени, които често са последвани от изсушаване на кожата. Не се плаши. По-долу ще прочетеш някои важни и полезни съвети, които искаме да споделим.

Както хронологично, стареенето на кожата може да е причинено от околната среда, в която живеем. Този тип стареене се нарича още екологично. Искаме или не, ежедневно заобикалящата ни среда е основен фактор за състоянието на нашата кожа. Нещо повече - начинът на живот, предпазните средства за кожата, храната, която приемаме, и степента на движение са определящи за здравата и красива кожа. 

Подбрахме няколко полезни съвета за поддържане на чиста и привлекателна кожа. Съветът ни е да ги пробваш, за да видиш резултат. 

Здравословната диета - начинът на хранене основен фактор за състоянието на кожата. Храната е ключов фактор за цялостното състояние на организма. 

Активност в ежедневието - движението е изключително важно за здравината и вида на кожата. С движение и достатъчна активност токсините и вредни вещества в организма се изхвърлят. 

Защита на кожата - всички ние знаем за опасните последствия от слънчевото изгаряне. Предпазвайки кожата от слънчевите лъчи, гарантираме свеж вид и защита от изсушаване.

Ежедневна грижа - приемът на подходящите хранителни добавки в подкрепа на кожата са от значение за нейните вид и състояние. Ритуалите, свързани с грижата за кожата, са ключът към успеха. Избирайки правилните билкови продукти, избираме здравето. 

Предпазването на кожата от всички вредни фактори на ежедневието и средата са отговора на въпроса “как се чувствам и имам ли самочувствие?”

Знай, че здравата кожа е красивата кожа. Ти имаш грижа за това.