3 причини да включиш поне 3 зелени цвята в ежедневното си хранене

Наречени още - зелени храни, те са енергията, от която всеки организъм се нуждае.

Зелените храни са богатство, което можем да подаряваме на организма си всеки ден и по всяко време. Те са сила, здраве и… често вече се могат да се назоват като модерна линия. Личните навици към начина на хранене са отговорите на въпросите - “Колко обичаме тялото си и дали се грижим правилно за него?”

Зелените храни са онова, което ни прави силни. Те са енергията, подхранваща организма. Карат го да работи по най-добрия начин и изцяло в наш плюс. Правилното хранене е начин, по който можем да държим болестите на разстояние от нас. Хранителният режим и зелените цветове в менюто ни са първата стъпка към избора на здраве всеки ден. 

Редовната консумация на зелени храни е от основно значение за здравословното и физическо състояние. Ползите и причините да включиш зеления цвят в хранителното си меню са много и всички те подобряват работата на човешкия организъм със съвсем минимални усилия.

Зелените храни помагат за регулирането нивата на холестерол

Високият холестерол е един от често срещаните здравословни проблеми, с които хиляди хора се борят. Поддържането на високи нива на лош холестерол може да бъде причинено от различни фактори като генетична заложеност, пол и неправилни хранителни навици, разбира се. Високият холестерол е причина за редица последващи проблеми. Тук на помощ идва правилното хранене, както и ежедневният прием на полезни хранителни вещества и добавки. Ето кои са трите зелени продукта, с които поддържането на добро ниво на холестерол в кръвта е лесно, полезно и вкусно.

Зелените храни се грижат за нашето зрение

Зрението е начин на възприятие на външния свят и всичко, което ни заобикаля. Функциите на зрението са изключително много и ценни за пълноценния начин на живот. При хората очите са част от цялостния сетивен апарат. Грижата за очите е от значение за хармонията, здравето и състоянието на организма ни. Освен навременните прегледи при очни специалисти, приемът на подходящи хранителни вещества допринася за превенция срещу проблеми, свързани с очите. В следващите редове ще споделим три зелени продукта, които да включите в хранителното си меню. 

Зелените храни ни дават необходимата енергия, с която да се справим в забързаното ежедневие

Забързаното ежедневие води до понижаване или изцяло до липса на правилна грижа за организма. Задълженията през деня и времеемките ангажименти често изключват приема на полезни хранителни вещества. За да заситим глада си, предпочитаме да консумираме нещо бързо засищащо, лесно за откриване и, разбира се, апетитно. А полезните зелени храни остават на заден план и за моменти, в които смятаме, че разполагаме с повече време. Зелените храни обаче са много по-подходящи за приготвяне и прием било то на работното място или вкъщи. Те са сигурен източник на енергия, ползотворни идеи и лесно усвояване от организма. Зелените храни не затормозяват органите ни с излишно време за обработка, а напротив. Те са подходящите храни, от които се нуждаем всеки ден и по всяко време. 

А ето и скромен списък от зелени храни, които е необходимо да включим в ежедневното си хранително меню. Те ни осигуряват здраве всеки ден.

1. Авокадо

Плодът на авокадото е доказано полезен. Редовният прием на авокадо е източник на полезни мазнини, съдържащи нисък процент фруктоза. Авокадото има бързи свойства да регулира нивата на кръвна захар и да подобрява цялостното състояние на човешкия организъм. Диетите ограничават приема на захар. А липсата на фруктоза задължително налага приема на здравословни мазнини. И тук на помощ идва авокадото със своите много и важни за организма всекиму ползи. 

Освен, че има има свойствата да регулира лошия холестерол, авокадото допринася за цялостното здраве и работа на мозъка. 

Авокадото е вкусният вариант на редица рецепти за салати, основни ястия и ммм… смутита. 

Интересен факт е, че начинът на белене на авокадото може да придаде или да отнеме ценни вещества.

2. Коприва

Парлива и ценна - това е тя - копривата. С полезните си свойства зелените листа на копривата са сигурен източник на здраве. Рецептите, приготвени с коприва, варират от супи, основни ястия и напитки. Зеленото чудо на природата предпазва и помага на организма по много и различни начини. Свойствата на копривата се грижат за цялостното състояние на човешкия организъм. Консумацията на коприва помага да се организма ни да се справи с възстановяване след оперативни процедури, подобрява функциите на храносмилателната система и отлично се грижи за женското здраве.  

Интересен факт е, че копривата може да се замразява и консервира без да губи от ценните си свойства. 

3. Спанак

Скрити в листата на спанака, ценните вещества, допринасящи за нашето здраве, са онова, от което организмът се нуждае. Независимо от начина на прием, спанакът придава своите лечебни и здравословни ползи. Вкусните зелени листа на спанака отговарят за здравината на костната система, благодарение на високото съдържание на калций. Малка част от останалите ползи на спанака са, че приемът му помага за правилното и бързо функциониране на мозъка. Спанакът се бори със стомашните неразположения и укрепва сърдечно-съдовата система на организма. 

И един интересен факт за употребата на спанак. Листата му могат да се приложат в домашната козметика. Приготвянето на маска за лице от спанак помага в борбата с акне и проблемна кожа. 

4. Хранителна добавка

Изборът на подходяща за организма ни хранителна добавка има благотворно въздействие върху цялостното ни състояние. Билковите продукти са полезен и лесен начин да набавим необходимите за здравето вещества. 

Нашите продукти в Herba Divina са изцяло натурални. Те се грижат за състоянието на всеки орган. Ползите от приема на билкови хранителни добавки са много се отразяват изключително благоприятно.