Кои са тайните на здравата и красива кожа

Видът на кожата е отражение на грижата, която полагаме към нея

Кой са тайните на здравата и красива кожа

Лятото е в разгара си. 

Слънцето жари всичко наоколо със своите лъчи, горещите дни оставят топли спомени, а телата ни копнеят за истинска грижа и прохлада.

Независимо дали обичаш жегите, или си почитател на студените зимни месеци, от изключително важно значение за здравето на организма е да се предпазваме от слънчевите лъчи. Ултравиолетовите лъчи, познати още като UV лъчи - влияят пряко върху състоянието на човешката кожа. Със силното си действие, лъчите могат да навредят на здравето и на желанието ни за сияйна и гладка кожа.


Подбрали сме няколко кратки съвета специално за теб, благодарение на които ще предпазиш кожата си през оставащите летни дни. Защото кожата е твоето огледало пред света.

🌿 От голямо значение е да помислиш за кожата си преди всяко излизане - на разходка, на плаж или дори до магазина. Избери внимателно подходящия фактор на защита и производител на слънцезащитен крем. Направи употребата на продукта своя рутина. Много хора бъркат слънчевото изгаряне с единствената вреда, която лъчите на слънцето могат да нанесат върху кожата. Независимо дали сте податливи на изгаряне, или не - използвайте слънцезащитен крем ежедневно. Пазарът предлага различни варианти, които биха могли да удовлетворят нуждите на всеки. Подарявай на кожата си здраве по всяко време.
🌿 Избягвай излизането през деня, докато слънчевите лъчи имат най-силно действие. Ултравиолетовите лъчи са най-опасни в промеждутъка от 10 ч. сутринта до 15 ч. следобед.
🌿 Избирай с внимание дрехите, които носиш  през лятото. Дължината на роклите, полите и панталоните е от значение за грижата за кожата. Тъмните цветове например предпазват кожата от слънчевите лъчи повече в сравнение със светлите нюанси. Любопитен факт е, че някои дрехи са сертифицирани по международни стандарти, осигуряващи защита от UV лъчи.
🌿 Слънчевите очила са задължителен аксесоар и са особено важни през летните месеци. Освен, че защитават очите от вредите на слънчевите лъчи, очилата предпазват кожата около очите. Най-добра защита предлагат очила, които едновременно блокират UVA и UVB лъчите.

Освен познатите методи за защита на през летните дни, за да бъде сияйна, красива и здрава - кожата има нужда от подхранване и грижа всеки ден. А здравето на кожата често идва отвътре. Красивата кожа се нуждае от няколко основни фактора като правилен хранителен режим, качествен сън, дълбоко почистване, тонизиране и освежаване.

Последната и важна стъпка за блестящо здрава кожа е изборът на натурална хранителна добавка, която се грижи за вида и състоянието на кожата отвътре навън. Skin Protect от Herba Divina е изцяло билков продукт в състав от билкови екстракти. Всички те имат свойството да подхранват, защитават и ободряват кожата.

Спазвайки гореспоменатите съвети и използвайки Skin Protect, ще заслепиш слънчевите лъчи мигновено.