Женско здраве само с тези 3 билки

Гинекологичните проблеми все по-често засягат представителките на нежния пол. С всяка изминала година броят на пациентите се увеличава,  а възрастовата граница вече не е от значение. 

Нездравословният начин на живот, забързаното ежедневие и липсата на редовни профилактични прегледи се оказват основни причини за честите оплаквания при жените. 

Кои са най-често срещаните женски проблеми:

Нередовна менструация

В ранна детска възраст нередовната менструация може да се дължи на т.нар. ановулаторни кръвотечения. Те са свързани с все още нерегулираната менструация. Непълноценното хранене, липсата на полезни хранителни вещества и развитието на някои емоционални разстройства са причина за нерегулирания менструален цикъл. 

В зряла полова възраст симптомите за нередовен цикъл може да се прояви в няколко различни форми: 

  • менструация, продължаваща под 21 или над 35 дни;
  • силно и продължително кръвотечение;
  • липса на менструация за повече от 90 дни - аменорея;
  • менструация, която настъпва през по-голям период от време - олигоменорея;
  • менструация, протичаща със съпътстващи болки - дисменорея;

Проблеми с хормоналния баланс 

Правилното функциониране на организма е резултат от хормоналния баланс в тялото. Хормоните предават сигналите между органите и клетките. 

Хормоналният дисбаланс може да предизвика нежелани симптоми като подуване на стомаха, чувство на тежест, натрупване на излишни килограми, косопад, главоболие, депресия, проблеми с кръвното налягане.

Хормоните са част от всяка една фунцкия в човешкия организъм. Дори незначителният дисбаланс може да предизвика неблагоприятни за здравето неразположенияи потенциални сериозни заболявания.

Ето кои са първите признаци за проблеми с функциониране на хормоните: 

  • липса на концентрация и проблеми с паметта;учестен сърдечен ритъм и високо кръвно налягане; 
  • проблеми с апетита, придружени с рязко покачване или понижаване на теглото;
  • често подуване и задържане на течности в тялото;

Идиопатичен инфертилитет 

В процесът на зачеване все по-често двойките са съпроводени от трудности, посещения при специалисти и притеснения.

Според проучване около 15% от населението среща затруднения при желание за създаване на поколение. Специалистите споделят, че инфертилитет може да се установи, когато двойката повече от година прави опити за зачеване, но това е неуспешно. Инфертилитетът в двойката далеч не е проблем единствено на жената. Когато бременността при жената не може да се осъществи, причините се търсят и при двамата партньори. 

Случаите, в които жената е с установен инфертилитет, са причинени от разстройства, засягащи овулацията. Ето и част от тях: 

  • инфекции;
  • възпаления в органите на малкия таз; 
  • ендометриоза;
  • намален яйчников резерв, когато жената е над определена възраст;

Правилната комбинация от изцяло натурални билки е сигурна подкрепа за здравето на всяка жена. Female Protect съдържа необходимите количества от най-ефикасните билки за женско здраве. 

Екстракт от витекс

Билката витекс е позната още като аврамово дърво. Има свойствата да подпомага функциите и работата на хормоналния дисбаланс при жените. Растението балансира прогестероновата и естрогенната активност на яйчниците през периода на менструацията. 

Честият прием на витекс под формата на хранителна добавка намалява симптомите и вероятността от предменструален синдром, главоболие, напрежение в гърдите, подуване на корема и умора. 

Екстракт от астрагал 

Билката е богата на полезни съставки като витамини, минерали, аминокиселини, танини, етерични масла, микро и макро елементи. Астрагалът е адаптоген, който възстановява функционирането на всички органи и системи в тялото и помага за преодоляването на физическия и емоционален стрес. Растението повишава жизнеността и енергията.

Екстракт от коприва 

Растението, богато на полезни вещества, витамини и минерали. Копривата ма свойствата да стимулира производството на кръвни клетки и да повишава работоспособността. Природният антибиотик е с антиоксидантно и имуностимулиращо действие върху организма.

Female Protect е натурална хранителна добавка, произведена в България и разработена в подкрепа на женското здраве от всички възрасти. Female Protect е в състав от качествени билки, които подпомагат работата на организма и повлияват благоприятно върху протичането на процесите. В комбинация от екстракти от астрагал, витекс и коприва билковите капсули действат отлично върху здравето на всяка жена. 

Ето част от ползите с приема на Female Protect

  • влияе благоприятно върху нервната система; 
  • подпомага за хормоналния баланс; 
  • увеличава възможността за зачеване; 
  • регулира месечния цикъл; 

Вземи сега: Female Protect