Тези 7 лесни съвета могат да те променят завинаги

Търсиш ли начини да изградиш дълготрайни навици в ежедневието си? Искаш да създадеш рутина, с която да научиш организма си на определен ред? На правилното място си! В тези редове ще се опитаме да съберем възможно най-важните съвети за качествена промяна.

Замислял ли си се, че живеем сякаш на забързани обороти?

Винаги бързаме. Често забравяме. Ежедневно пропускаме. В повечето случаи ни липсва желание. И в тази връзка съвсем нормално е да не намираме време за важните неща - за тези, които ни карат да се чувстваме щастливи, които ни изпълват с радост и удовлетворение. Заобиколени сме от хора, които “просто съществуват”. Погледите им са заети с ангажименти, а ежедневието им преминава монотонно.

Знаеш ли, че съвкупността от всичко това кара тялото ни да страда, а организмът ни да боледува? На помощ тук идва желанието за промяна, целите, които си поставяме, мотивацията, която си налагаме, и волята да променим всичко това, разбира се. 

Опитай се да включиш тези 7 лесни съвета в ежедневието си. Те ще променят вътрешната ти нагласа, енергията и мотивацията. Да започваме! 

1. Ранно събуждане

Режимът на ранното събуждане е доказан начин за придобиване на огромни дози енергия през деня. Учените са категорични, че колкото по-рано се събужда човек, толкова по-продуктивен ще бъде през деня.

Ето и няколко ползи, които поемаш, ставайки по-рано: 

✔️ сънят е по-качествен;

✔️ осигуряваш си достатъчно време за разсънване;

✔️ подобряваш здравословните си навици; 

✔️ учиш и запомняш по-бързо;

2. Промени начина на хранене

Все по-често вече се говори за това колко важен е здравословният начин на хранене. Повярвай, храната наистина променя. Променя нагласата за живот, настроението, енергията и готовността за работа и изпълняване на задълженията. 

Консумацията на качествена и полезна храна през деня гарантира на стомаха и мозъка отлични здраве, тонус и работоспособност. 

Спазвайки определен хранителен режим, гарантирано ще подобриш немалко неща, както в работно отношение, така и в личен план. Съветваме те да започнеш да записваш какво приемаш през деня. Това със сигурност ще ти даде представа какво е необходимо да изключиш и какво е необходимо да включиш в хранителните си навици. 

А можеш да прочетеш и тази статия, в която споделяме защо е важно да се консумират зелени храни. 

3. Записвай си всичко през деня

В забързаното ежедневие съвсем нормално е да пропускаме важни за нас моменти и събития. Воденето на записки допринася големи ползи за подредбата на задълженията и нивото на продуктивност.

Създаването на ясен план подрежда хаоса и разпокъсаните задачи, които често ни отклоняват от важните неща. Записвайки всяко нещо през деня, ни спасява от неволното изпускане на дребни, но важни детайли. 

4. Движение и спорт! 

Времето, прекарано навън, е изключителен и силен инструмент, както за справяне със стреса, така и за подобряване нивата на концентрация. Създаването на режим и рутина за определен брой крачки в ежедневието например ни прави активни, заредени и щастливи! 

Съветът ни е да комбинираш прекараното време навън с приятна физическа активност - бягане, колоездене, планински туризъм, игри на открито. 

Поддържането на активност увеличава хормона на щастието и намалява значително този на стреса. 

5. Почивай по-често и за кратко

Независимо дали си на работа, или вкъщи, заобиколен от домакински или работни задължения, редовната и кратка почивка увеличава енергията, презарежда силите с нови и отстранява умората.

Ето и един билков продукт, който подпомага организма в борбата с умората

6. Лягай си рано

Сънят е една от основните важни функции за поддържането на здрав организъм. Достатъчните часове сън, от които се нуждаем, ни помагат за създаването на качествени навици и здравословен начин на живот. 

Липсата на достатъчно сън в дългосрочен план е причина за появата на редица хронични заболявания и липса на мотивация.

За качествения сън важат няколко основни правила. Опитай се да ги включиш в своите навици и ще видиш резултат:

👉🏻 избягвай вечерята с прекалено тежки храни;  

👉🏻 замени телефона с любима книга например в минутите преди заспиване; 

👉🏻 създай си вечерен режим за лягане;

7. Довери се на продукти с натурални съставки 

Хранителните добавки все по-силно навлизат на пазара. Причината за това, разбира се, е нуждата от здраве, състоянието на организма и желанието за превенция на здравословни проблеми. 

Изборът на качествени продукти в ежедневието е сигурен начин да подобриш здравето, да предпазиш организма си от нежелани състояния, да пребориш умората и да подсилиш имунитета си например. 

В Herba Divina предлагаме натурални продукти с изцяло билков състав. 

Избери своите тук. А можеш да се запознаеш с билките, които се съдържат в капсулите и тинктурите в нашата билкова секция