Житният режим и алкално-киселинният баланс

В разгара на житния режим решихме в тази блог статия да си поговорим за връзката между пречистването и алкално-киселинния баланс в организма.

Неведнъж вече сме споделяли, че нивата на pH в кръвта са от изключителна важност за правилното функциониране на всички процеси в организма. Балансът е ключът към здравото тяло, процесите в организма и здравия дух, разбира се. 

В предишния блог пост си говорихме за задържането на вода и ставаше въпрос за това, че тялото ни е съставено предимно от вода. Можеш да прочетеш повече тук. Благодарение на тази количеството вода в организма лесно могат да се пренасят различни хранителни съставки, биохимикали и кислород от едно място на друго. Водната среда се дели на киселинни и алкални свойства. А поддържането на балансирани нива, както на киселинност, така и на алкалност - е важно за протичането на здравословните процеси. Но за това ще си поговорим по-надолу. 

Нека разберем каква е връзката между житния режим и алкално-киселинния баланс. Балансът на киселинност в кръвта е от голямо значение за протичането на хармоничен и безпроблемен 10-дневен режим. Преди стартирането на пречистването обаче е необходимо организмът да бъде готов за тази промяна. Подготовката е неизменна част от режима и тя не представлява само промяна в хранителните навици, а и в състоянието на тялото и духа. 

Подготовката за Житния режим се състои в десет дни. Именно това е периодът, в който всеки човек, желаещ да започне с пречистването, е добре да разбере какъв е процентът му на киселинност в кръвта. Отговорът на този въпрос се крие в храната, която приемаме. Ако киселинната е повече от алкалната, вероятността по време на режима да се сблъскваме с проблеми и неразположения, е голяма. Промяната в хранителните навици е силно препоръчителна. И това не важи само за подготовката и безпроблемното преминаване на дните от режима. Контролът на консумираната храна е от значение за цялостното здраве на организма, за работата на процесите и за отличното състояние на клетките. 

Храните могат да се разделят на киселинни - такива, които трудно се комбинират с други вещества, и алкални - които са разтворими соли. 

Пример за киселинни храни са аспержи, жълтък от яйце, пастьоризирано мляко, грах, алкохол, хляб, кафе, житни растения, зърнени храни, спагети и т.н. Алкалните храни, от своя страна, са ябълка, броколи, брюкселско и обикновено зеле, пъпеш, целина, череши, царевица, патладжани и други. 

На този линк можете да откриете пълен списък на алкалните и киселинни храни: научете повече тук

Най-добрият хранителен баланс е придържането към 40% мазнини и 60% алкални продукти. Тези проценти ще подпомогнат работата на организма и ще поддържат оптимално здравословно състояние.

Независимо дали спазвате Житния режим, или не - грижете се за алкално-кислинния баланс в организма. В Herba Divina имаме капсули с изцяло билков състав, които подпомагат здравословното количество на pH в кръвта. 

Acid Protect - подкрепа на алкално-киселинния баланс

*Нашите специалисти препоръчват прием на продукта в комбинация с Immune Protect в подкрепа на имунната система