Риган и червена детелина – за балансирано pH и цялостно здраве на организма

Балансът е от ключово значение за здравословния живот и състоянието на ума

Скалата и нивата на pH в организма са от изключителна важност. Мнозина вярват, че киселинното тяло предизвиква повече заболявания от различен тип. Когато нивата на pH не са балансирани, клетките на ендокринните жлези не могат да се справят със своята работа и системите в тялото започват да блокират своята работа.

Приемът на натурални билкови продукти независимо дали са под формата на капсули или тинктури, осигурява балансирани нива на pH в организма. Две от растенията, които благоприятстват нормалното pH, са риган и червена детелина.

Риган /Origanum Vulgare/ 

Риганът е билка от семейството на ментата, която се отглежда в регионите на Средиземноморието. Билката се използва за лечебни и кулинарни цели от хиляди години. Има силните свойства да възпрепятства пагубното за клетките окисление. Притежава способността да забавя клетъчното стареене. Растението е богато на флавоноиди, които са отлични антиоксиданти.

Антибактериални и противогъбични ползи:

Етеричните масла, съдържащи се в ригана, както и съставките - тимол и карвакол, билката възпрепятства различни видове бактерии и гъбички. Маслото от риган инхибира клетъчната трансформация на дрождите. Орегано трансформира микробите и предпазва от киселините, микотоксините и екзотоксините.

 

Предимства на антиоксиданти или антиацидни:

Риганът е една от кулинарните билки, богати на антиоксиданти или антиациди. Това са вещества, които защитават клетките от увреждане на метаболитни и диетични киселини. Растението забавя процеса на стареене. Билката дори е по-добър източник на диетични антиоксиданти или антиациди в сравнение с редица други групи храни като плодове, зърнени храни и зеленчуци. 

Червена детелина /Trifolium Pratense/ 

Червената детелина е билка, която помага при лечение на болести на кръвоносната система. Пречиства кръвта, като стимулира производството на жлъчка, увеличава отделянето на урина и слуз. Има свойствата да тонизира гладката мускулатура на кръвоносните съдове и да балансира нивото на хемоглобина и броя на кръвните плочици.

Използва се при болести на пикочната система и мускулната системи. Действа благотворно върху черния дроб, нервната система, кожата и дихателната система.

Как да ги използваме?

Екстракти от риган и червена детелина можем да приемаме под формата на хранителни добавки, ориентирани към поддържане на алкално-киселинния баланс на тялото.

Acid Protect е с богат билков състав, включващ екстракти от риган, червена детелина и други полезни растения като мащерка, лиственица и глухарче. Натуралният микс съдържа алкалообразуващи минерали, микроелементи и субстанции и подпомага естественото неутрализиране на излишната телесна киселинност.

Натуралната формула на Acid Protect е богата на незаменими микроелементи с напълно естествен произход, които позволяват директното усвояване от организма. Продуктът подпомага при понижаване на минералните нива, които са характерни за организмите с висока киселинност. Продуктът действа благоприятно за нормализирането на киселинно-алкалното равновесие.

Acid Protect е разработен специално за хора с натоварено ежедневие, които са подложени на повишен стрес.