9 препоръки за превенция от раково заболяване

Възможно ли е да намалим възможността от развитие на ракови клетки?

Къде се корени онкологичното заболяване?

Кои са тези 9 съвета за сигурна превенция срещу образуването на рак?

Живеем в замърсена среда. Въздухът, водата, околната среда, храната, заседналият начин на живот, липсата на движение… В допълнение към всичко това количеството вредни навици, които често изграждаме през годините, са враг номер 1 на здравето.

За съжаление често ракът е непредвидим. Появата му зависи от фактори като генетична обремененост и, разбира се, начин на живот. Докато заложеното в нашите гени е непроменяемо, то изборите за това как живеем, какво консумираме, обръщаме ли се към природата и натуралните продукти и какво ежедневие избираме - всичко това е наше решение. 

Възможно е да намалим вероятността от образуването на раково заболяване!

*Риши Джайн - доктор по медицина споделя следното: “Приемането и поддържането на здравословен начин на живот може да помогне за намаляването на общия риск от рак.” 

Ето и кои са нашите 9 съвета за превенция срещу рак: 

Кажи НЕ на алкохола 

Алкохолните напитки често са виновници за много ракови заболявания. Има специфични видове рак, образувани именно от прекомерната консумация на алкохол. Специалистите съветва, ако не изцяло спиране на спиртните напитки, то поне всеки да наложи силно ограничение. Изследвания показват, че срещу болести на сърцето алкохолът в умерени количества дори е препоръчителен. За разлика обаче от превенцията срещу онкологични заболявания - алкохолът е силен канцероген и е вреден за организма. 

Жена, която орказва алкохола. Без алкохол. Грижа за здравето.

Ето и нещо любопитно: според лекарите максималното прием на алкохол при жените не трябва да превишава една чаша на ден, а при мъжете - две.  

Откажи тютюнопушенето

Важна част от превенцията на рак е спирането на цигарения прием. Тютюнопушенето е пряко свързано с различни видове рак - рак на белия дроб, на устата, на гърлото, на бъбреците, на шийката на матката. Според статистиката 80-90% от раково болните са пушачи. 

Отказ от тютюнопушене. Без цигари. Без цигарен дим.

А знаеш ли, че дори пасивното тютюнопушене - честият досег до цигарен дим от заобикалящата среда - също застрашава организма от образуването на ракови клетки?и

Бъди физически активен поне 30 минути в ежедневието 

Дори да звучи клиширано активността в ежедневието е една от най-важните дейности, подобно на храненето и приема на вода например. Независимо дали избираш фитнес, йога, танци, друг вид спортни дейности или предпочиташ разходките - бъди активен всеки ден. Учените споделят, че физическата активност има сигурни противовъзпалителни свойства. 

Млади хора, които карат колело. Спортни дейности за здраве. Спортни активности. Здравословен живот. Превенция срещу болести.

Избягвай висококалорични храни и напитки

Все по-често апетитните аромати, подсладителите и познатите храни като fast food ни заобикалят и привличат навсякъде. Макар и вкусни и определено привличащи вкуса, висококалоричните храни и напитки се отразяват неблагоприятно върху здравето на човек. Търговските фабрикати, набухвателите, енергийните напитки са тихи противници на здравословното състояние на организма.

отказ от вредни храни, не на преработените храни, здравословни продукти

Често се злоупотребява с термините, които човек иска да чуе и прочете преди да консумира. Това са например “BIO”, “ORGANIC”, “SUGAR-FREE”, “GLUTEN FREE” и т.н. Съветът ни е да внимаваш какво избираш, купуваш и приемаш. Преди да се довериш да продукти с подобни етикети - провери какъв е останалият състав в продукта. 

Подобри начина си на хранене

Знаеш ли, че дневната консумация на 100 гр. плодове и зеленчуци например намалява риска от образуването на ракови клетки на устата с около 20%, а на стомаха с около 30%? А знаеш ли, че приемът на червено и обработено месо също повишава риска от рак на червата?

За да се създаде превантивна мярка срещу раковите клетки е необходимо да се ограничи приемът на наситени мазнини - масло, кокосово и палмово олио, напитки, съдържащи големи количества захар, прекалено солени храни и т.н. 

здравословно хранене, полезни хранителни продукти

Приемът на храни, богати на витамини и минерали, разнообразните здравословни продукти, включващи много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни гарантирано могат да намалят риска от образуването на различни ракообразни заболявания.

Предпазвай кожата си от слънчевите лъжи

Всяка година процентът на пациенти с рак на кожата се увеличава значително. Слънчевите лъчи и прякото излагане на слънце без защитни мерки е опасно за здравето на кожата. Съветът ни е използването на солариум и рязкото излагане на слънчеви лъчи да се избягва. Задължително е върху кожата да се поставя крем със слънчева защита. Дори и през зимата! 

грижа за кожата. Предпазване от слънчеви лъчи и изгаряния.

Профикалтични лекарски прегледи

Редовните прегледи при специалисти, начините са самостоятелни проверки и добрата информираност за разпознаване на симптоми на ракови образувания са сигурна превенция срещу нежеланите заболявания. 

профикалтични прегледи, лекарски съвети, преглед

Опитай се да предотвратиш натрупания стрес

Стресът е естествена част от ежедневието на човек. Предизвикан от различни ситуации, в краткосрочен план дори се счита, че има ползотворен и стимулиращ имунната система ефект. За разлика обаче от дългосрочният и продължителен стрес за организма, който е причина за предизвикването на редица заболявания. 

Без стрес на работното място. Грижа за здравето. Спокойствие.

Съветът ни тук е да избягваш ситуации, които са причина за притеснения, да спортуваш по-често и да презареждаш енергията си с положителни мисли. 

Довери се на билковата сила от природата 

От край време билколечението особено при ракови заболявания е силно препоръчително. Билките съдържат мощни съставки, които предотвратяват редица здравословни проблеми. Според много проучвания употребата на определени билки има силен ефект върху превенцията от образуването на ракови клетки. Благодарение на активните вещества, на антиоксидантите и на биоглавоноидите, натуралните растения се грижат и защитават организма. 

Билколечение. Прием на билкови продукти. Бране на билки. Билките са здраве от природата.

Ние в Herba Divina вярваме, че здравето идва от вътре и се стремим да предлагаме най-добрата грижа за превенция и защита. Билковите капсули на Onco Protect са сигурна бариера срещу образуването на ракови клетки. Продуктът с грижа за онкологичното здраве стимулира активността на имунната система. Onco Protect действа отлично в процесите на възстановяване на увредената ДНК, унищожава селективно раковите клетки и не засяга здравите.

Погрижи се за здравето още днес с Onco Protect.