Любопитни факти за кръвоносната система

🌿 Всяка част от тялото получава кръв, освен очите.

🌿 7% от цялото ви телесно тегло е кръв.

🌿 В рамките на една капчица кръв има над 5 милиона червени кръвни клетки

🌿 Яденето на малки количества черен шоколад може да бъде от полза за цялостното ви сърдечно-съдово здраве, тъй като съдържа флавоноиди, които имат антиоксиданти.

🌿 Смехът е най-доброто лекарство. Той предизвиква освобождаването на ендорфини в тялото, намалява стреса и повишава кръвообращението.

Ето и малко повече за кръвоносната система:

Всяка клетка в тялото има нужда от наличието на кислород и хранителни вещества. За да функционира правилно, организмът се нуждае от добре работеща система, която приема, пренася и отстранява натрупаните токсични вещества.

Системите, включени в кръвоносната система, отговарят за всичко това. Сърцето, кръвта и кръвоносните съдове функционират заедно и подхранват клетките на тялото. Кръвоносната система е съвкупност от три системи, които са независими една от друга. Сърдечно-съдовата система се грижи кислородът, хранителните вещества и хормоните да достигнат до всяка клетка в тялото и да предоставят необходимата енергия. 

Не забравяй, че навременната грижа за кръвоносната система е от значение. С билковите капсули на Lympho Protect подкрепата за организма е сигурна. 

От какво се състои сърдечно-съдовата система?

Сърцето, вените, артериите и капилярите са част от съдовата система. Четирите компонента представляват две системи на кръвообращението, а именно системната и белодробната циркулаторна система.

Как функционира кръвоносната система?

За да съществува организмът, човек се нуждае от хранителни вещества, кислород, въглероден диоксид и аминокиселини. Сърцето има основна роля за по-голямата част от функциите на кръвоносната система. Именно там започва процесът.

Работата на кръвоносната система започва и завършва със сърцето. От учебниците по биология знаем, че кръвоносната система е затворена система. Кръвта циркулира в тялото чрез артериите, артериоли и капиляри — и се връща в сърцето чрез венозната система — вени и венули. 

Сърцето работи като помпа, която доставя хранителни вещества на всеки орган, тъкан и клетка в тялото.

Стареенето отразява ли се на сърдечно-съдовата система?

Възрастта съвсем естествено е причина за редица промени в работата и функциите на организма. С напредването на годините работата на сърцето става по-малко ефективна. Аритмиите са едни от често срещаните проблеми, развиващи се с нарастването на годините и остаряването на сърцето. Сковаността в големите артерии. Друго често срещано състояние на стареенето е повече скованост в големите артерии и скованост на сърдечния мускул. Тази скованост може да причини високо кръвно налягане, увеличавайки риска от инфаркти, инсулт и сърдечна недостатъчност. Сковаността на сърцето може също да причини застойна сърдечна недостатъчност.

Ето кои са често срещаните здравословни проблеми, свързани с кръвоносната система:

❌ Исхемична болест на сърцето

❌ Артериална хипертония

❌ Атеросклероза

❌ Сърдечна недостатъчност

❌ Заболявания на сърдечните клапи

❌ Възпалителни заболявания: ендокардит, миокардит, перикардит

❌ Кардиомиопатии

Помисли за превенцията и навременната грижа за кръвоносната система. Научи повече за билковите капсули Lympho Protect от Herba Divina ✅ тук