6 храни, които гарантирано увеличават имунитета

Поддържането на силна имунна система гарантира за здравето на организма. Може ли обаче храната да отговаря за засилването на имунитета? 

Имунната система е в състав от органи, тъкани, протеини, клетки. Съвместната им и непрекъсната работа се грижи за борбата на организма срещу патогени като бактерии, токсини, вируси, причиняващи различни по вид и степен на сериозност заболявания или инфекции. 

Имунният отговор на организма идва тогава, когато имунната система създаде контакт с даден патоген, навлязъл в тялото. Задачата на имунитета всекиму е да освободи изградените вече антитела, които да неутрализират и унищожат патогените. 

Начинът на хранене и продуктите, които приемаме ежедневно, имат основна роля за подсилването на имунния отговор на организма. Храната е сила и енергия, която има свойствата да лекува. Приемът на качествени и силни храни е от значение за състоянието на имунитета. 

Можем ли чрез начина си на хранене да енергизираме организма?

Отговорът тук категорично е положителен. В следващите редове сме подготвили кратка информация за 6 храни, които подсилват и укрепват работата и силата на имунитета в борбата с неприятелите. 

🍋 Цитрусови плодове 

В тях се съдържа огромно количество витамин C. Когато се почувстват зле, хората често прибягват до приема на витамин C на таблетки. Свойствата на витамин C са бързо да изгражда и увеличава броя на белите кръвни клетки, които се борят с всяка зараза.  

Приемът на цитрусови плодове обаче е БОНУС към осигуряването на силна имунна система. Голямо разнообразие от Витамин C се съдържа в цитруси като: грейпфрут, портокали, мандарици, лайм, лимони. 

Витамин C е с мощни действие при възстановяване след COVID 19. Прочети повече по темата в тази статия: 

🥦 Броколи 

В състава на броколите се съдържат изключително много на брой витамини и минерали. Те са едни от най-здравословните зеленчуци, които можем да добавим към хранителните си предпочитания и любими продукти.

Броколите са с високо съдържание на витамин A, C и E. В състава си имат също така достатъчен брой фибри и антиоксиданти, които се борят срещу всеки един патоген. 

🧄 Чесън 

Природният антибиотик - от деца сме чували този израз. Придава пикантност и не е особено любим на децата. Свойствата му обаче по отношение на здравето и подсилването на имунитета са безспорни. Чесънът се счита, че е един от най-силните природни продукти. А това се дължи на високата концентрация на сяросъдържащи съединения. 

🍃 Спанак 

Още един продукт, богат на Витамин C, антиоксиданти и бета каротин. Всички те, подобно на останалите продукти, се борят срещу настинки и вирусни инфекции, постъпили в организма. Препоръчително е спанакът да се готви малко, за да запази силните си хранителни вещества.

🌿 Джинджифил 

Джинджифилът е враг номер 1 на патогените. Това растително чудо намалява възпаленията, предотвратява гадене, намалява хроничната болка и има свойствата да понижава холестерола. А в кухнята - там е истински цар, който придава изключително питателен вкус на всяко ястие, в което бива включен. 

🥝 Киви

Вкусният плод, който е богат на фолиева киселина, витамин K и C. Консумацията на киви подпомага силата и функциите на имунитета по естествен път. Плодът се открива лесно, а вкусът му е сладък и любим на много от нас. 

🍃 Още идеи за подсилване на имунната система: 

Разнообразното хранене е ключът към здравето. Приемът на полезни продукти, богати на витамини, минерали и фибри е истински подарък за организма. Комбинацията от правилно хранене, спорт, хармония и спокойствие, както и прием на подходящите билкови продукти, са от значение за здравето всекиму. 

Избери грижата за имунната система с помощта на изцяло натуралната билкова тинктура от Herba Divina - Immune Protect

Продуктът има свойствата да подпомага работата на организма в борбата с настинки, вируси и бактерии, навлезли в тялото. Билковата тинктура осигурява хармония, баланс и здраве всеки ден.

Вземи сега тук: Immune Protect