5 причини да включиш гроздови семки в живота си

Казват, че гроздовите семки са извор на здраве.

А знаеш ли, че повечето семки, които се намират в плодовете и зеленчуците, също са изключително полезни и носят толкова ползи за организма, колкото и самият плод?

Гроздовите семки са истинско чудо за здравето и красотата. В нашата билкова страница можеш да прочетеш повече информация за гроздовите семки. В екстракта се съдържат флавоноиди, полифеноли, включително проантоцианидин, ензими, фенолни киселини, фитостероли, токофероли, каротеноиди и токотриеноли. Маслото от гроздови семки има високо съдържание на ненаситени мастни киселини.

Ползите от приема на гроздови семки са много и всички те са с различни ефекти върху здравето и организма като цяло. 

Употребата на гроздови семки подпомага по-бързото зарастване на рани, а в това число помага и случаите на изгаряния. Подобрява цялостното състояние на кожата, като ускорява растежа, прави я по-еластична и увеличава съдържанието на себум. Гроздовите семки имат свойството да предпазват кожата от негативния ефект, идващ от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Екстракт от гроздови семки помага за намаляване на ефектите от стреса върху тялото и ума. В забързаното и често пълно с динамика и промени ежедневие подобна полза, идваща от природата, не е излишна. Гроздовите семки намаляват LDL холестерола, общия холестерол, триглицеридите и възпалителните процеси. Според някои проучвания приемът на гроздови семки дори има леко понижаващо кръвното налягане действие.

Употребата на гроздови семки подобрява притока на кръв към крайниците, което е произлязло от продължително стоене на едно място. Екстрактът има свойствата да разрежда кръвта, а по този начин намалява риска от образуването на тромби.

Гроздовите семки имат силата да подпомогнат организма и да намалят опасността от бъдещи сърдечни заболявания чрез потискане на окисляването на лошия холестерол.

Независимо как бива приеман екстрактът от гроздови семки подобрява функциите на мозъка, бъбреците и черния дроб. Силата му е в това, че предпазва организма от токсично увреждане. Нещо повече - приемът на гроздови семки подобрява състоянието на очите при установено диабетично заболяване.

*Според различни клинични изследвания върху опитни животни е установено, че гроздовите семки подтискат симптомите на артрита, увеличават костната плътност и спомагат за синтезата на колаген.

В състава на Skin Protect - продукт, който се грижи за здравината и състоянието на кожата, се съдържа немалко количество екстракт от гроздови семки. 

Повече за продукта можеш да научиш тук.