5 признака за проблеми с бъбреците

Бъбреците са органите, които пречистват организма. Тяхната задача е да изхвърлят от тялото ненужните вещества и токсини, попаднали в него, и да осигурят възможно най-добрата и подходяща среда за процесите в организма.  

Накратко за бъбречните функции

Бъбреците представляват два органа с форма на бобови зрънца. Те са най-важната част от пикочо-половата система. Разположени са в долната част на гръдния кош и от двете страни на гръбначния стълб. 

Работата на тези два органа е изключително важна за нормалното протичане на системите в организма. Освен че изхвърлят ненужните за организма вещества чрез урината, бъбреците филтрират кръвта, която сърцето получава, балансират количеството и работата на течностите в тялото, произвеждат хормони и филтрират минералите в кръвта.

Любопитно, но факт: Човешкият организъм има нужда само от един правилно функциониращ бъбрек, за да поддържа здравословното състояние. Хората, които живеят с един бъбрек, трябва да се грижат за него по най-правилния и внимателен начин. Грижата е свързана с редовни профилактични прегледи, здравословен начин на хранене и ограничен прием на вредни вещества.

Защо бъбреците боледуват?

Бъбреците се намират в непрекъснато токсична среда. Работата им включва досег до вредни вещества и отпадъци, които повлияват върху състоянието на тези два органа. Правилната грижа и ранната превенция е от изключителна важност за здравето и функционирането на отделителната система. 

А знаеш ли, че билките имат свойствата да подпомагат работата на бъбреците? Виж какви билки са в състава на Nephron Protect - билкова тинктура, която се грижи за бъбречното здраве. 

Кои са тези 5 симптома за бъбречни проблеми?

1. Подуване на крайниците

Следствие от намалената функция на бъбречната работа е задържането на натрий в кръвта. Една от причините за подуването на долните крайници са именно ранните симптоми за бъбречни неразположения.

2. Кръв при уриниране 

Когато бъбреците са здрави - те задържат кръвните клетки в организма и ги разграждат по правилния за здравето начин. При наличието на проблеми обаче - бъбреците изпускат тези кръвни клетки чрез урината. Наличието на кръв в урината е ясен признак, че имаме нужда от спешна консултация с лекуващ специалист. 

3. По-често уриниране

Честото уриниране е признак за това, че бъбреците не успяват да се справят с нормалното изхвърляне на вредни вещества по правилния и здравословен за организма начин. Когато филтрите на бъбреците са увредени - те причиняват усещането и желанието за много по-често уриниране от нормалното.

4. Липса на концентрация, постоянна умора и понижена енергия

Когато бъбречната функция понижи своите нива на ефективност, в кръвта се натрупват различни токсични вещества и примеси. Наличието на подобни вредители кара организма да се чувства слаб и изтощен.

5. Проблеми със съня

Когато са налице бъбречни проблеми, тези два органа не успяват да изхвърлят от тялото вредните токсини. Те остават в кръвта, а с натрупването си причиняват немалко нежелани реакции. Един от всички признаци за проблеми с правилното функциониране на бъбреците - е именно сънят. Токсините, останали в организма, затормозяват качеството и продължителността на сън. 

Най-важните съвети за правилна грижа и здрави бъбреци

Проблемите с бъбреците от край време са наричани “тихите убийци”. Причината за това е, че появата на симптоми, свързани с бъбречни неразположения - често се случва в по-късен етап, когато лечението става много по-трудно. Навременната грижа за здравето на бъбреците е важна! Ето кои са основните съвети за поддържането на здрави и правилно функциониращи бъбреци: 

  1. Проследяване на кръвното налягане. 
  2. Контролиран прием на вредни храни. 
  3. Придържане към здравословен начин на хранене. 
  4. Повече активност. 
  5. Ограничаване на консумацията на храни, богати на сол.
  6. Прием на достатъчно количество вода.
  7. Билкова грижа за бъбречното здраве с Nephron Protect.

Научи повече за билковата тинктура - Nephron Protect от Heba Divina тук