Храните, които поддържат бъбреците здрави

Бъбреците са един от двигателите на човешкия организъм. Благодарение на бъбречните функции в тялото ни не остават вредни вещества и токсини. Работата на бъбреците е да изхвърлят от организма именно тези вредители, които могат да причинят сериозни неприятности. 

Освен че изхвърлят токсините от организма - бъбреците имат ролята да балансират нивата на течности и електролити в организма, да филтрират отпадните продукти от кръвта и да участват в създаването на някои важни хормонални процеси.

Но някога замислял ли си се дали се храниш по начин - благоприятен за здравето на бъбреците? Здравословният хранителен план може да помогне на бъбреците да функционират правилно и да предотврати бъдещи проблеми с  тези важни за здравето органи. В кратък списък подготвихме някои от най-важните храни, които се грижат за оптималното и здравословно състояние на бъбреците. Не забравяй обаче, че освен хранителните продукти е добре да приемаш и билки, подкрепящи бъбречните процеси. Разбери какви билкови продукти се съдържат в Nephron Protect - билкова тинктура в подкрепа на бъбречната функция

Ето кои са тези храни, подходящи за бъбреците:

Ябълки - много полезен продукт, съдържат високи нива на фибри или познати още като пектин. Те помагат за значителното намаляване на кръвната захар и холестерола. Изключително подходящи за детоксикация на бъбреците. Приемайки ябълки ежедневно понижаваме вероятността от развитието на инфекции на пикочните пътища и образуването на камъни в бъбреците - един от най-често срещаните бъбречни проблеми. Ябълките също така действат разхлабващо на организма и са подходящи за всеки един хранителен режим. 

Тъмни листни зеленчуци - такива са зелето, спанакът и къдравото зеле. Те съдържат изключително богати нива на фибри, витамини и минерали. Тези продукти са природното лекарство за поддържане и подхранване на бъбречното състояние. Имат високо съдържание на фитохимикали, които по естествен път освобождават всички токсини и ненужни за организма вещества. 

Риба - мазните риби като сьомга и риба тон например са чудесна добавка към всяка диета. Те съдържат изключително богат състав на омега-3 мастни киселини. Тъй като организмът ни не може да произвежда тези омега-3 мастни киселини, ние трябва да ги набавяме в тялото си чрез храната. А рибата е чудесен естествен източник именно на тях. Приемът на мастни киселини намалява нивата на хронични възпаления в организма и зареждат органите с голямо количество висококачествен протеин. И нещо повече - омега-3 мастните киселини намаляват нивата на мазнини в кръвта и по този начин понижават кръвното налягане и защитават здравето на бъбреците. 

Ние от Herba Divina препоръчваме природна грижа за бъбречното здраве и правилна функция. Билковата тинктура Nephron Protect е в състав от изцяло натурални продукти, извлечени от природата. Добавяйки тази билкова тинктура към ежедневието, си гарантираш здраве и правилна грижа за бъбреците.

Запознай се повече с продукта тук.