Съществуват ли наистина суперхрани: продуктите, които трябва да присъстват в хранително меню

Все по-често срещаме определението “суперхрана”. Какво обаче е значението на този вид продукти? Можем ли да се доверим на състава и познаваме ли ползите от приема на суперхраната? За всичко това ще си поговорим в следващите редове. Да започваме! 

суперхраните - какво представляват и защо са полезни

Терминът “суперхрана” е модерен за времето, в което живеем. За да сме точни обаче суперхраните са използвани от стотици години насам. Маркетолозите и търговските мениджъри боравят отлично с подобни думи, които лесно продават определени продукти на пазара. Защо обаче хората все по-често избират приема на суперхрани и хранителни добавки в ежедневието си? И разбират ли здравословните нужди на своето тяло? 

предимствата от приема на суперхрани

Суперхраните са продукти, чиито хранителен състав е богат на полезни за здравето вещества. Мощните свойства, които се съдържат в храните със супер съставки се отразяват мигновено върху здравето. Редовният прием на суперхрани в съчетание с подходящите хранителни добавки има изключително много ползи за здравословното състояние. Благодарение на растителните съединения, които суперхраните съдържат, приемът им подобрява работата на организма.  

Ето кои са те: 

Листни зеленчуци

Често хората разпознават зелето, спанака, цвеклото и други зеленолистни като суперхрана. Това са продукти, богати на витамини А, С, Е и К и витамини от група В.

Плодове

Доказано е, че по-високите нива на флавоноиди в горските плодове намаляват риска от инфаркт. Пример за плодови суперхрани са акай, боровинки, малини, череши, червени боровинки и годжи бери.

Ядки

Ядките съдържат голямо количество протеини, фибри, калций, желязо, магнезий и витамини. Редовният прием на ядки намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Част от ядковите суперхрани са макадамия, пистачо, бадем, кашу, лешник. 

Защо да изберете прием на суперхрани? 

Суперхраните притежават многобройните ползи за прием в ежедневието. Често обаче можете да чуете специалисти в областта на храненето и здравословния начин на живот да споделят тезата, че приемът на супер храни не е достатъчен за поддържане на здраво тяло.

Ето кои са нашите бързи за чест прием на суперхрани:

✅ Консумирайте повече ядки, семена и сушени плодове през деня.

✅ Замествайте необходимостта от прием на вредни продукти с шепа полезни суперхрани.  Придържайте се към цветна чиния, пълна с храни като зеле, цвекло и горски плодове.

✅ Не забравяйте за течностите. 

Доверете се на хранителни добавки с доказан билков произход. Разгледайте всички наши предложение на: herbadivina.com