Какви са ползите от кръводаряването?

Кръводаряването спасява животи.

ползите от кръводаряването. Защо да стана кръводарител. Кръводаряване. Полезно ли е кръводаряването?

👉 Знаете ли, че един човек, дарил от своята кръв, може да спаси живота на още трима? 

👉 Знаете ли, че кръводаряването носи ползи не само за приемащия кръв, но и за този, който дарява?

👉 Знаете ли, че на всяка следваща секунда някой се нуждае спешно от кръводарение?

Донорството е личен избор. Всяка година през месец юни се отбелязва Световният ден на кръводарителя. Донорите на кръв са от жизнено важно значение за живота на пациенти, които се нуждаят от кръвопреливане. Това са хора, страдащи от наследствени заболявания на кръвта, рак, както и пациенти, подложени на сърдечно-съдови операции. Липсата на достатъчно информация обаче често е пречка пред потенциални дарители. Хората не са запознати с процеса, значението и ползите от избора да бъдат кръводарители. Според статистиката 37% от населението в света може да бъде донор на кръв. За съжаление едва 5% от тях даряват. 

В тази статия решихме да ви запознаем с ключовите предимства от донорството на кръв. 

Първото и най-важно нещо е личната грижа за кръвоносната система. Независимо дали сте избрали да бъдете кръводарители, или не - подкрепата на кръвоносната система е отговорността, която имате към себе си. Вижте как да подкрепите кръвоносната система по естествен начин с Lympho Protect - изцяло натурални билкови капсули.  

Ето кои са най-важните неща, които трябва да знаете за кръводаряването: 

🩸 Кръвните групи се делят на четири. Това са: А, Б, АБ и 0. Всеки тип е резус-положителна (Rh+) или резус-отрицателна (Rh-). Хората, носители на 0-отрицателна обаче могат да даряват кръв на всеки от останалите групи. Лекарите препоръчват кръвните групи да съвпадат с цел да се избегне потенциална опасност. Научете повече за кръвните групи тук

кръвни групи, кой може да стане кръводарител

🩸 Кой може да да дари кръв? 

Разбира се, не всеки човек има физиологична и здравословна възможност да бъде кръводарител. Медицинските центрове имат строго определени правила, които предварително се проверяват преди избора за донорство. Ето и част от тях: 

🩸 Възрастовата граница, която позволява на човек на бъде донор, варира спрямо различните държави. В по-голямата част кръводарителите са на възраст между 18 до 75 години. Някои страни избират границата да е между 16 и 65 години. 

🩸 Кръводарителят трябва да бъде с телосложение над 50 кг. 

🩸 Кръвното налягане и телесната температура трябва да бъдат в норми. 

Възрастните, които нямат оплаквания от различни по вид заболявания, могат да даряват кръв до два пъти в годината. 

Любопитното тук е, че преди процеса на кръводаряване лекарите съветват донорът да изпие голямо количество вода и да се храни с изцяло здравословни продукти с ниско съдържание на мазнини. 

Защо да станете кръводарител?

❤️ С едно кръводаряване човек може да спаси живота на още трима нуждаещи се.

❤️ Даряването на кръв дава много здравословни ползи за организма на кръводарителя. Една малка, но много съществена част от тях са понижаването на кръвното налягане и намаляването на вероятността от внезапни сърдечни удари. Кръвоналягането помага за намаляването на кръвните съсиреци в кръвта, които са най-честите причинители на инсулт или инфаркт.

❤️ Преди процедурата по кръводаряване донорите могат да се възползват от напълно безплатен здравен преглед. Жизнените показатели на всеки пациент се проверяват, за да бъде установено здравословното състояние на донора. 

Кои са най-честите грешки, поради които хората се отказват да даряват кръв?

Повечето хора смятат, че кръводаряването отнема прекалено много време. Цялата процедура обаче е около 30-40 минути. 

Друго често погрешно мислене е, че след кръводаряването човек се чувства отпаднал и не е трудоспособен. В повечето случаи това се базира на задължителния болничен за 2 дни, който всеки кръводарител получава. В 90% от случаите след даряването на кръв донорите веднага се връщат към нормалното си ежедневие. Важно е да се спазят съветите на лекарите, а именно да се приема по-голямо количество вода, да се избягва шофирането и употребата на алкохол в следващото денонощие. 

Често хората смятат, че кръводаряването е причина за последващо затлъстяване. Истината е, че даряването на кръв по никакъв начин не засяга телесното тего на дарителя. 

И завършваме с още едно погрешно схващане, което гласи, че вегетарианците не могат да даряват кръв. Напротив - тяхната кръв е с по-ниско съдържание на холестерол. Кръводаряването от страна на човек, който не консумира месо, не го застрашава по никакъв начин.

Грижата за собственото здраве е важна. С Lympho Protect подпомагате работата на кръвосносната система. Натуралната хранителна добавка под формата на капсули има свойствата да пречиства кръвта от токсини и свободни радикали. Lympho Protect има силно патогонно действие и повишава нивото на добрия холестерол в кръвта.

хранителна добавка за кръвоносната система. Ползи за кръвта. Здрава кръвоносна система.

Вземете сега на промоционална цена от 19,90 лв.