Как да се погрижим за баланса в организма: бързи съвети

Поддържането на бистър ум, добре функционираща храносмилателна система и здравословен баланс в организма е съвкупност от няколко важни елемента. Защо е добре да ги познаваме и как да накараме мозъка и тялото ни да работят заедно в наша полза?

От години специалистите в областта на здравните изследвания доказват силната връзка между всяка клетка в тялото.

Знаете ли, че можете да повлияете на психичното си здраве само чрез грижа за храносмилателната система? Едва до преди няколко години проучвания са отчитали, че правилната посока за здравословна връзка в организма е била от мозъка към стомаха. Днес вече е доказано, че балансът в храносмилателната система е пряк отговорник за състоянието на мозъка, настроението и психиката като цяло. Балансът е от значение за правилното функциониране на организма.

Как да променим баланса в организма?

Всички ние се нуждаем от полезни навици в ежедневието си, които да бъдат от наша полза, да ни помагат и да са в подкрепа за здравословното състояние на организма. Ежедневно попадаме на информация, с която ни ни приканват да опитаме различни строги диети, хранителни режими и интензивни тренировки дори. Колко от вас обаче са склонни да приемат всичко това за естествена част от ежедневието?

Истината е, че здравословното състояние на организма се крие в баланса. В това число влиза балансът от храни, режими и тренировки. За да се грижи подобаващо за себе си, всеки човек трябва да познава своето тяло и възможностите, на които е способно то. Преминаването от една диета в друга, от един хранителен режим в следващ или от продължителна липса на движение в натоварена спортна седмица например е дисбаланс, който води организма до стрес. Не забравяйте, че здравето е равно на БАЛАНС.

Както вече стана ясно, поддържането на здравословен хранителен режим е ключово за изграждането на балансиран живот. А балансираният хранителен режим е комбинация от прием на храни от всички групи. Съотношението между тях трябва да бъде балансиран, разнообразен и умерен.

Подготвили сме 3 здравословни рецепти за вашето хранително меню, подходящо за началото на балансирано хранене. Равномерният, балансираният и достатъчният прием на храна, подходяща за организма, е важен. Всички ние знаем, че правилното хранене е от значение за качествения и балансиран начин на живот. И тук не става въпрос за лишения, а за здравословно ограничение от продукти, които не влияят добре на организма ни.



Ето и нашите бързи 3 здравословни рецепти за деня.

✔ Закуска
Здравословна мюсли чаша със соево или обезмаслено прясно мляко + 1 с.л. йогурт.

✔ Междинна закуска
1 шепа от любими сурови ядки

✔ Обяд
Печен картоф с добавка от хумус и комбинирана салата

✔ Вечеря
Задушен кафяв ориз със зеленчуци и фасул

🎁 Бонус съвет: Комбинацията от хранене и приемът на правилните хранителни добавки е сигурна грижа за здравословен живот и баланс в организма. Билковите хранителни добавки са неизменна част от грижата за тялото. Ежедневното натоварване, липсата на качествена почивка и смяната на сезоните дори са причина организма ни да страда и да бъде подложен на стрес. Хроничната умора е първият сигнал на тялото, че се нуждае от подкрепа и по-добра грижа.

Intense Protect е нашето билково решение. В състав от изцяло натурални билкови екстракти и витамини Intense Protect се грижи за огранизма, като се бори с признаците на умора. Билковите капсули действат активно за подобряване на концентрацията, силата и енергията. Intense Protect подсилва здравето и допълва нуждите на организма, като стимулира работата на клетките и енергизира.



Ето какво споделят наши клиенти след приема на Intense Protect - хранителна добавка, която се бори с умората:

“За пръв път се доверявам на марката и на този продукт. Имам проблеми с честата и спонтанна умора, нямам енергия и се чувсвам непрестанно отпаднала. Надявам се тези билкови капсули да повлияят добре. Ако някой има мнение за тях, ще се радвам да разбера дали са ефикасни. Благодаря!”

Грижата за психичното здраве, за балансирането в организма и за храносмилателната система са нещата, за които трябва да мислим всеки ден. С Intense Protect здравословната грижа за организма е сигурна.

Разгледайте състава на билковите капсули тук.