Как да избегнем настинките през пролетта?

Пролетта е сезонът на вирусите. С настъпването му посрещаме, както красотата и раззеленяването на всичко наоколо, така и настинките и вирусните инфекции.

Защо обаче това е така и можем ли да се преборим с тези проблеми?

Имунната система е една машина за физическо и психическо здраве. Подкрепата и грижата за работата е изцяло в нашите ръце. Предпазването на организма от навлизането и настаняването на различни патогени е резултат от начина, по който самите ние се отнасяме към състоянието на здравето. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кои са причините за понижаването на имунитета?

През зимните и студени месеци организмът ни отслабва. Липсата на достатъчно количество пресни сезонни плодове и зеленчуци например е една от причините за понижаването на имунната система. 

През зимата храната, която приемаме, е в пъти по-тежка от ястията, консумирани през останалите сезони. Често усещаме чувството на преяждане, затлачване и забавен метаболизъм. Това е една от основните причини за проблемите, свързани с имунитета. 

Понижената двигателна активност и продължителният застой на едно място са не по-малко основополагащ фактор за състоянието на имунната система. Престоят на затворени, често непроветрени и затоплени помещения са причина за бързото и сигурно изнежване.

Липсата на витамин C и D например също е фактор за слабия имунитет. През пролетта алергичните реакции засилват своите действия и допринасят за отслабването на имунитета особено при хора, предразположени към алергии. 

Какво да направим, за да се предпазим от боледуване през пролетта?

🍽 Хранене

Начинът на хранене е отговор на множество въпроси, свързани със състоянието на организма. Това, което приемаме, е от значение за начина, по който се чувстваме. Доброто здраве зависи от добрата храна. Не забравяй, че 80% от клетките на имунната система се съдържат в червата. Именно заради това храната може да бъде, както подкрепа за здравето, така и сигнал за проблем. 

🚶🏽‍♂️ Разходки

Движението има силата да лекува! И това наистина е така. Само 30 минути движение на ден са достатъчни, за да накараш тялото си да заработи по начин, който да се бори и да се справя с неприятелите. Ежедневно имаме необходимост от движение, за да поддържаме не само физическото, но и психическото здраве на ниво.

🌙 Сън

Качественият сън е богатство за организма. Доставяйки си достатъчно часове сън, ние подаряваме на тялото си енергия и сили. Сънят повлиява пряко върху състоянието на имунната система и нейните сили да се бори със сезонните грипове и настинки.

🤸🏽‍♂️ Спорт 

Няма значение какъв спорт избереш да практикуваш. Редовните тренировки, посещението на фитнес зала, спортни места на открито, плувни басейни и т.н. покачват нивата на хормони като серотонин, допамин и ендорфин. Не забравяй, че човек е здрав, щастлив и пълен с енергия, когато спортува.  

🧘🏽‍♂️ Спокойствие

Високите нива на стрес независимо дали идва от работното място, от приятелския кръг или от дома - носят на организма болести, възможност за отключване на депресивни състояние, умора и нервност.

Спокойствието, доброто настроение и усмивката са сигурен източник на положителна енергия, която привлича здравословното състояние. Медитацията, йога практиките и дълбокото дишане са познати и сигурни съвети за предизвикване на вътрешен мир и спокойствие. 

🍃 Прием на билкови тинктури 

Консумацията на билки и природни продукти е доказан метод за превенция на различни заболявания и проблеми. Днес на пазара се предлага голямо разнообразие от билкови продукти, които подкрепят организма и подсилват работата, процесите и системите, които са от значение за здравето.

Изключително важно е човек да се грижи за своето здравословно състояние всеки ден. А с Immune Protect това става по напълно естествен начин. Билковата тинктура има свойствата да предпазва човешкия организъм от навлизането на бактерии, токсини и вредители. Продуктът е силен имуностимулант, който помага за естественото производство на антитела.

🌿 Ето няколко причини да приемаш Immune Protect

Подобрява работата на имунната система и се бори с инфекциите, постъпили в организма.

Продуктът е с имуномодулаторно действие.

Помага за производството на антитела.

Намалява умората, ободрява и подпомага в борбата със стрес и депресия.

✅ Подпомага възстановяването на организма след боледуване.