Здраве за черния дроб в 5 лесни стъпки

Полагате ли достатъчни грижи за състоянието на черния си дроб? А знаете ли, че проблемите, свързани с черния дроб, в голяма част от случаите не предизвикват симптоми? Това означава, че трябва да откриете своите най-добри методи за пълноценна и навременна грижа. 

liver, черен дроб, чернодробно здраве

Здравият организъм се нуждае от здрави органи. А здравите органи са резултат от правилна грижа и ежедневно внимание. Забързаният начин на живот често отнема голяма част от времето, необходимо за ефективна и превантивна грижа за организма. Липсата на редовни профилактични прегледи, отлагането на прием на хранителни и билкови добавки, подсилващи организма, напрежението и нездравословният начин на живот - това са първосигналните признаци за здравословни оплаквания. 

Всеки един орган, намиращ се в нашето тяло, има своите жизненоважни функции. Днес ще ви разкажем за черния дроб - органът, който изпълнява едни от най-важните процеси. Черният дроб е познат като филтъра на организма. Означаван още като орган и жлеза - черният дроб изпълнява над 500 функции в тялото. Ето няколко любопитни факти за черния дроб, които често забравяме. Черният дроб е най-големият твърд орган в нашето тяло. Намира се в горната дясна част на корема - под диафрагмата и над стомаха. Ако поставим дясната си ръка в областта на ребрата, със сигурност ще покрием черния си дроб. Както вече споменахме в по-горните редове, симптомите на неправилно функциониращ черен дроб в голям процент от случаите са незабележими. В напреднал стадий на чернодробно заболяване признаците са болки и чести спазми в областта, променен цвят на урината и изпражненията, липса на апетит и чувство на отпадналост, кожни раздразнения и задържане на течности.

В тази статия подбрахме 5 важни и бързи съвета за превенция от развитието на чернодробни проблеми. Ето кои са те: 

Правило номер 1: Консумирайте сезонни продукти 

Не е нужно да описваме колко важни и полезни са продуктите, отгледани и набрани в градината. В случай че сте ограничени от достъп до домашно отгледани плодове и зеленчуци, не се ограничавайте да ги набавяте от близкия пазар или познат земеделец. Сезонните плодове и зеленчуци са начин да подарите на организма си здраве. Цвеклото, грейпфрутът, авокадото и природните билки са вкусен начин за здрав черен дроб.

Правило номер 2: Ограничете приема на алкохол 

Алкохолът е един от най-големите вредители не само на чернодробното състояние. Макар и саморегенериращ се, черният дроб има своите граници за нездравословни навици. Ограничавайки и дори спирайки приема на алкохол, осигуряваме на организма си здраве. 

Правило номер 3: Повече активност

спорт за здраве, поддържане на здравословно тегло, здравословна грижа за организма, чернодробно здраве, здраве за черния дроб

Непрестанно четем и чуваме призиви за повече спортни дейности, активност, движение. И това не е случайно. Независимо дали изберете да се разхождате сред природата, да практикувате йога или да спортувате в зала - не се отказвайте! Активният начин на живот е един от начините да поддържате организма си балансиран и здрав. Избирайте дейност, която ви допада и ви кара да презареждате енергията си. Не забравяйте, че спортът е душевното и физическо здраве, от което всяко тяло и всеки орган се нуждае. А черният дроб има нужда от това. 

Правило номер 4: Поддържайте здравословно тегло

Излишното телесно тегло, което натрупваме чрез нездравословния начин на живот, е причина за образуването на мазнини в черния дроб. Пречистването на организма и намаляването на телесното тегло дори с минимални проценти е сигурен начин за поддържането на нормални нива на глюкоза в кръвта и здравословна чернодробна функция. 

здраве за черен дроб

Правило номер 6: Погрижете се за черния си дроб с помощта на билките

Природните продукти са доказано най-добрият начин да поддържате здравето си и превантивно да се грижите за организма. В Herba Divina сме подбрали екстракти от качествени билки в състава на всеки продукт, който предлагаме. 

Liver Protect - изцяло билков продукт за подкрепа на черния дроб

Liver Protect са изцяло натурални билкови капсули с екстракти от бял трън, чесън и корен от глухарче. Само сега всички продукти на Herba Divina са с голямо лятно намаление.

Разгледайте всички билкови продукти тук: билкови продукти