Ето какво трябва да знаете за кожата, естествените съставки и ежедневната грижа

Една от най-бързо развиващите се индустрии - това е пазарът за козметични продукти от естествени съставки. Все по-често хората, грижещи се за своята кожа, прибягват до натурални продукти, като целенасочено избягват тези, които съдържат химикали и вредни вещества. 

грижа за кожата, ежедневна грижа за кожата, здрава кожа, здравословни съвети

Красотата и личната грижа са от значение за почти всеки един от нас. Независимо дали става въпрос за кожа, коса, нокти. Дали обаче “зелената тенденция” и предпочитанията към екологично чисти продукти например не подлъгва хората, които я предпочитат? Какво означават естествените, органичните и синтетичните съставки в един продукт? За всичко това ще си поговорим в следващите редове. 

Какво представляват естествените продукти?

Грижата за кожата с естествени продукти означава, че използваните съставки са предимно сурово извлечени от природата. Добър пример за подобни естествени съставки в много продукти са алое вера, роза, арганово масло и вода. 

кожна грижа, здрава кожа, как да поддържам кожата си здрава

Как да разпознаем органичната грижа за кожата?

Органичните съставки също са естествени. При тях използването на добавки и преработени формули е недопустимо.

Любопитен факт: Ако имате нужда от органични продукти, които да подпомогнат здравината, красотата и еластичността на кожата ви, търсете продукти с етикет за сертификат ECOCERT. Наличието на този сертификат гарантира на клиента, че продуктът съдържа най-малко 95% натурални съставки. 

Кои са синтетичните съставки? 

Синтетични са всички съставки, които не можем да срещнем в природата. Те са специално създадени в лабораторни условия и по безопасен за здравето начин. Пример за синтетичен продукт са витамин C и хиалуронова киселина. Употребата на синтетични продукти не вреди на кожата, а напротив. При разработването на синтетични продукти всеки производител има възможността да използва доказани формули, които гарантирано предотвратяват кожните раздразнения и проблеми. 

Какво ни подсказват етикетите върху продуктите? 

В случай че често търсите козметични продукти, по всяка вероятност сте срещали обозначителни етикети, които представят “зелената тенденция” на пазара. Еко, Био и Органично всъщност са синонимни думи. И трите описания означава, че отговарят на приетите закони за биологично производство. Използването на термините Еко, Био и Органично означава, че даден продукт съдържа в състава си минимум 95% органични съставки. 

Но каква е разликата между Био и Органично?

Обозначаването на продукт с етикет “Био” означава, че производителите не са използвали химикали и пестициди в процеса на отглеждане на даден продукт. Етикетът Organic обаче гарантира, че продуктът е произведен с възможно най-малко въздействие от околната страна.  

5 ТОП съвета за кожна грижа

5 съвета за кожа

Преди да ви запознаем с нашите 5 съвета за отлична грижа за кожата, трябва да знаете, че кожата на всеки един човек се различава от останалите. Няма изпитана формула, която да гарантира, че определен продукт или рутинна грижа непременно могат да излекуват кожен проблем. 

Не забравяйте, че превенцията и ранната диагностика са от значение за здравето на кожата.

Стъпка номер 1: Сутрешно почистване

Често хората пренебрегват необходимостта от сутрешно почистване на кожата. Подобно на вечерното почистване, сутрешното е не по-малко важно за поддържането на здрава кожа. 

Стъпка номер 2: Ексфолиране и тонизиране 

Ексфолирането на кожата ежедневно не е препоръчително. Ексфолиантите са силни продукти и е препоръчително да се употребяват от 1 до 3 пъти седмично. Използването на тонер продукти също често бива пренебрегвано. Тонерите имат силни съставки, които по естествен начин стягат порите, отстраняват замърсяванията и възстановяват баланса на кожата. Бонус съвет е употребата на избистрящи тонери, които балансират pH нивата на кожата. Екстрактите от гроздови семки и праскова например също са отличен избор.

Стъпка номер 3: Защита от слънцето 

Слънцезащитните кремове за лице са задължителна част от правилната грижа за кожата. Избягването на употребата на SPF може да доведе до появата на пигментни петна по лицето и изгаряния. 

Стъпка номер 4: Нощна грижа 

Поставянето на околоочен крем е важно особено за жени на възраст над 30 години, тъй като областта около очите е първият сигнал за процеса на стареене. Съветът ни е с бавни и масажни движения да нанасяте околоочния крем всяка вечер. Употребата на нощен хидратиращ крем например може да подобри нивата на регенерация. 

Стъпка номер 5: Хранителни добавки 

Все по-често хората търсят качество, когато избират продукти за вътрешен прием. Независимо дали ства въпрос за стомашно-чревни неразположения, умора, сърдечни или ставни проблеми - изборът на правилните хранителни добавки за ежедневна употреба е от голямо значение. Правилното проучване относно състава на продуктите е важно. 

Skin Protect - билкови капсули за подкрепа на кожата

В Herba Divina се грижим за всяка една подробност. Skin Potect е нашата специално разработена билкова хранителна добавка под формата на капсули, която се грижи за отличното състояние на кожата. В състав от екстракти от коприва, алое, гроздови семки, японска софора, хиалуронова киселина и бял трън, Skin Protect действа в дълбочина, хидратира кожата, защитава клетъчната ДНК, унищожава свободните радикали, стимулира регенерацията на клетките и предпазва кожата от вредните UV лъчи.