Болка в бъбреците или как да се справим с нея?

Болката в бъбреците може да се опише като усещане за дискомфорт в задната част на тялото или по-точно там, където са разположени бъбреците. Често хората,  оплакващи се от бъбречно неразположение, описват болката като тъпа и непостоянна. И нещо повече - увеличава се, когато някой засегне проблемната област. 

Проучванията сочат, че в по-голяма степен от случаите на пациенти с болки в бъбреците, всъщност имат оплакване и дискомфорт само от страна на единия важен орган от отделителната система. Някои здравословни неприятели, попаднали в организма обаче, засягат и двата бъбрека. А това, от своя страна, е допълнителна болка и неприятно усещане за пациента.

Как да различим болката от бъбреците с болката от гърба?

Както вече споменахме - и бъбречната болка, и тази, свързана с гърба, идват от задната част на човешкото тяло. Ето няколко начина, благодарение на които ще можеш лесно да разграничиш различните видове признаци:

Характерни черти за болката в гърба:

Усеща се в долната част на гърба;

Вероятността да се усети като трайна и пронизваща болка е голяма;

При извършването на определени дейности като вдигане на тежък предмет или рязко навеждане - болката се влошава;

Затихва, когато преместиш тялото си или продължително време не предизвикваш натоварване;

Характерни черти за болката в бъбреците:

Болката се усеща по-високо и дълбоко в тялото;

Променя се местоположението на болката;

Не притихва, когато промениш позицията на тялото си;

Каква е причината за болка в бъбреците?

Възможните причини за усещането на болка в бъбреците са много. Навременната грижа и ежедневната превенция обаче са ключови отговори за здравословното състояние на организма независимо дали става въпрос за бъбречно здраве, или не. 

Ето някои основни причинители на проблеми с бъбреците: 

Камъни в бъбреците

Образуването на камъни в бъбреците е една от най-често срещаните оплаквания, свързани със здравословното състояние на отделителните органи. Камъните в бъбреците се различават по своя размер. По-малките лесно могат да преминат през уринарните канали и по естествен път да бъдат изхвърлени от организма. За разлика от тях обаче - големите камъни, намиращи се в бъбреците, причиняват силна и продължителна болка, а отстраняването им често налага оперативна намеса.

Инфекция на пикочните пътища

Появата на инфекции в бъбреците е причинена от различни по вид бактерии в пикочните пътища. Те причинават остра и силна болка особено при уриниране. Предизвикват често уриниране и треска.  

Силна дехидратация

Дехидратацията - причинена от прекормерно изпотяване, продължително повръщане, силна диария или недостатъчен прием на вода, често предизвиква дискомфорт в областта на бъбреците. Хората, страдащи от диабет, също са потенциално застрашени от усещане за неразположение и болки в бъбреците. 

Бъбречни травми 

Някои спортни дисциплини като езда, ръгби, футбол и бойни изкуства например са с висок процент за бъбречни травми. 

5 важни симптома, които са ясен сигнал за проблеми с бъбречното здраве: 

1. Болка в тялото; 

2. Кръв в урината; 

3. Често уриниране; 

4. Болезнено уриниране;

5. Внезапна и силна болка; 

Превенцията е важна за здравословното състояние на организма. Билковата формула на Nephron Protect от изцяло натурални билки е създадена с цел да се грижи за здравето на бъбреците

Продуктът на Herba Divina има силата да предпазва бъбречната функция. Nephron Protect се грижи за за пречистването на бъбречната тъкан и действа благоприятно при възпаления в бъбреците. 

Научи повече за билковата тинктура тук: Nephron Protect