Билката, която лекува всичко

Несъмнено копривата е царицата на природата. Растението е едно от най-ценните и полезни блага, срещани лесно и достъпно. Като важна част от билколечението копривата има множество ползи за здравето и начина на живот. 

Копривата е растение, богато на витамини, минерали, калций, протеини, захари, желязо. Всички те имат силните свойства да лекуват и да доставят ползи до различни клетки в човешкия организъм. Като източник на здравословни ползи растението може да се консумира по разнообразни начини в зависимост от вкуса и предпочитанията на всеки. Независимо дали обичаш чай, супа и каша от коприва, или приемаш копривата под формата на билкова добавка - здравословните ползи са гарантирани.

Докато са малки, децата много често избягват копривата и дори се страхуват от нея. Неприятното парещо усещане при допир е причина именно за това. С годините обаче човек осъзнава ползите от приема на полезните вещества, които лесно и бързо можем да открием в собствения си двор например. Копривата е най-добрият пример за подобно диворастящо растение. В днешната статия ще си поговорим малко по-подробно за 5 основни здравословни причини човек да включи в ежедневието си копривата. Ето кои са те:

✅ Копривата е най-добрият начин за естествено пречистване на кръвта

Комбинацията от витамин C и желязо е отлична и естествена формула за стимулирането на производството на червени кръвни клетки. Благодарение на тях циркулацията на тялото действа. Желязото е много важен компонент на хемоглобина, а ползите на витамин С са свързани с усвояването на желязо в червата. С нарастването на броя на червените кръвни клетки съвсем естествено това повлиява върху кръвообращението и процесите, свързани с него - заздравяване на рани например.

Ползите от копривата се крият и в облекчаването на умората. Съставът на растението действа благоприятно върху мозъчната дейност, което от своя страна успокоява организма. По същата причина копривата често се препоръчва и анемията, позната като мускулна слабост, мисловни затруднения, често главоболие и чувство на изтощение.

🌿 Вземи Lympho Protect и се погрижи за кръвоносната система по естествен път. 

✅ Детоксикира тялото 

Копривата съдържа голямо количество полезни хранителни вещества. Всички те я правят отлично средство за естествена детоксикация на организма. Благодарение на своите силни свойства копривата подпомага изхвърлянето от организма на излишните сол и вода, както и натрупаните вредни токсини. Копривата е диуретик и веднъж неутрализирани - токсичните вещества трудно се задържат в тялото отново.

Копривата има свойствата също да подобрява усвояването на хранителните вещества от червата. А гладкото протичане на храносмилателните процеси  също е част от ползите от приема на коприва. Растението стимулира лимфната система и помага на тялото да се освободи от излишните токсини и в бъбреците.

 Грижи се за кожата

Комбинацията от силни витамини и минерали в копривата е причина растението да е така търсено и предпочитано в грижата за различни здравословни ползи и превенцията на проблеми. Копривата е мощно средство, което действа много благоприятно върху кожата.

Естествените противовъзпалителни свойства на копривата подомагат за силни ефект при борбата със симптомите екземи например. Растението съдържа голямо количество хлорофил, който пречиства и детоксикира клетките. Копривата действа стягащо, противовъзпалително, антибактериално и подхранващо.  А благодарение на антиоксидантните си свойства, растението подпомага заздравяването на кожата от всеки тип. 

🌿 Научи повече за Skin Protect - продукт, който се грижи за здрава и сияеща кожа.

✅ Копривата е имуностимулант 

Смяната на сезоните често е причина организмът да се нуждае от имунен щит, който се бори срещу патогени и защитава тялото на клетъчно ниво. Богатата формула от желязо, витамин C, селен и други полезни вещества правят копривата един от най-добрите имуностимуланти на организма. Растението по естествен начин енергизира тялото, поддържа когнитивното мислене и се бори с нивата на умората. 

🌿 Погрижи се за имунната система с Immune Protect - натурална формула на билкова тинктура, която подсилва имунитета.

✅ Действа ползотворно върху женското здраве 

Активните свойства на копривата действат благоприятно върху цялостната грижа за женското здраве. Копривата е отличен естествен метод за подобряване нивата на предменструален синдром например. Обилното кръвотечение или мъчителната болка по време на периода на менструация са често срещано оплакване от страна на жените. Приемът на коприва подпомага състоянията на болезнените предменструални симптоми, спазмите и подуването. Растението има благоприятно действие и при жени в по-напреднала възраст, на които има предстои да се сблъскат с периода на менопаузата. В този случай копривата подпомага за по-леко протичане на неизбежната хормонална промяна в тялото.

🌿 Виж повече за билковите капсули Female Protect - естествена грижа за женското здраве.